Různé

Vítejte v Agoře!

Vítáme vás u pilotního čísla nově vznikajícího časopisu Agora, plátku zvídavých studentů psychologie z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Věříme, že z prosincové redakční nadílky získáte představu o tom, jakou má Agora tvář a jaké poslání, a že si v nůši článků naleznete nějaký, který vás osloví.

Za své jméno si členové redakce zvolili právě název Agora. Shromaždiště či místo setkávání, kde ve starověkých městech bujel a vířil život svobodných řeckých občanů. Místo pro společenské, obchodní, kulturní, politické i umělecké vyžití, místo, kde jste nemohli chybět, pokud jste chtěli vědět, co se v polis momentálně šustne. A především místo, kde občan mohl být i tvůrcem společnosti, střípkem mozaiky, která hýbala děním.

Dnes již pozůstatky historických starověkých agor naleznete v poněkud vetchém stavu. I naše Agora je teprve trochu nedochůdče, i ona je zatím jen slepencem několika základních stavebních kamenů, na nichž chceme vybudovat shromaždiště všech náruživých psychologů a zaujatých členů akademické obce.

agora-logo

Aby mohla ale dále růst a sílit, je nutné její prostory naplnit hlaholem, hemžením a tvůrčími dušemi. To my, obyvatelé agořího prostoru, tepeme jejími listy, utváříme její osobnost.

Vítáme proto všechny nové kreativce, redaktory, ilustrátory, fotografy či jiné nadšence všech umů a dovedností. Amatéry či profíky, studenty či odrostlíky, prváky i páťáky. Chcete-li být slyšet, chcete-li se o něco podělit nebo se kreativně vybít, není nic snazšího než zaťukat na brány Agory a zapojit se. Více či méně, jako rádci či tvůrci, iniciativě se meze nekladou.

Agora je měsíčníkem, jenž by vás rád informoval o dění na katedře a ve světě velké psychologie. Zároveň by však měl být příjemným čtivem pro všechny praxe či rozvoje chtivé, pro zvědavé houby nasávající informace všeho druhu, pro vášnivé studenty, kteří se rádi realizují i mimo školní zdi, pro milovníky kultury či umělecky střevnaté. Agora je pestrým a rozmanitým prostředím, kde by si každý měl najít právě to svoje.

My věříme, že si k Agoře najdete svou cestu, ať už povede jakýmkoli směrem, a že u nás nejednou rádi strávíte relaxační chvilku při listování novou porcí příspěvků. A doufáme, že si brzy zasloužíme vaši čtenářskou přízeň. Tu nám mimo jiné můžete prokázat také na oficiálně facebookové stránce časopisu, kde budeme sdílet nejnovější informace týkající se časopisu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *