Kurzy a výcviky / Zkušenosti starších

Kurz: Test kresby postavy

Pro zájemce o projektivní psychodiagnostické techniky se v Praze i v dalších městech České republiky pravidelně koná Kurz testu kresby postavy.

Lektorem kurzu je PhDr. Zdeněk Altman, odborník na projektivní psychodiagnostické techniky s dlouholetou praxí.

http://www.zdenekaltman.cz/

Formou zábavných a nenásilných přednášek vás seznámí s administrací a vyhodnocováním testu kresby postavy, které doplnění o teoretickou základnu, vlastní postřehy a praktickou část, ve které si vše sami vyzkoušíte.

Na kurzu se naučíte administrovat a vyhodnocovat Baltruschovu verzi Testu kresby postavy (Figure-Drawing-Test, FDT).

DSCN0822 (1920x1427)

Úvod je věnovaný vytvoření platformy teoretických znalostí o výhodách i limitech projektivních technik. V rámci tohoto uvedení do problematiky je účastníkovi nabídnuto mnoho úvah a postřehů, které stejně jako celý zbytek kurzu procvičují účastníkovu schopnost kriticky přemýšlet a vyrovnávat se s ambivalencí, jenž je v projektivní psychodiagnostice všudypřítomná.

V části věnované administraci se dozvíte přesná pravidla, jak test snímat, na co si dát pozor, jakým chybám se vyhnout. Nakonec při nasávání poznatků o vyhodnocování se vám několikrát protočí hlava o tři sta šedesát stupňů, když se budete pokoušet nalézt sami v sobě rovnováhu mezi oportunním věštcem a exaktním diagnostikem. Budete trénovat svůj jemnocit v rozeznávání, co je a není důležité, úmyslné, běžné a použitelné a nakonec, co to všechno znamená.

Odborný seminář trvá 16 vyučovacích hodin a je víkendovou záležitostí. Začíná v sobotu ráno a končí v neděli odpoledne. Organizaci zaštiťuje Česká asociace studentů psychologie (ČASP), která kurz vypisuje a je možné se přes ní přihlásit.

http://www.caspos.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *