Recenze

Karel Nešpor: Kudy do pohody

Kniha Kudy do pohody mpictureprovider (1)á tu příjemnou vlastnost, že už při jejím čtení je pohoda jaksi blíž. Kniha je psána velmi čtivým jazykem a je tak velmi dobře srozumitelná i naprostým laikům a začátečníkům v oblasti práce se sebou a svým klidem. Zároveň je kniha velmi obohacující i pro ty čtenáře, kteří už o různých technikách práce s myslí a tělem něco slyšeli.

Velmi oceňuji praktické tipy a doporučení, konkrétní návody na různá cvičení, techniky práce s dechem a s představami. Autor čerpá z východních směrů a ze svých zkušeností z léčby závislostí. Kniha obsahuje také některé prvky z jógy, které jsou velmi srozumitelně a uchopitelně zpracovány tak, že se cvičeními uvedenými v knize může inspirovat skutečně každý.

Kniha je ozvláštněna zvědavými otázkami a kritickými komentáři „pana Zkoumala“ – skeptika, který chce všemu rozumět a hlavně ho zajímá praktické využití. Bylo by sice příjemnější, kdyby bylo výrazněji graficky odděleno, co říká tento průvodce knihou a co popisuje autor, ale nakonec ani tento prvek plynulosti textu nijak neškodí.

Velmi příjemně působí také různé příběhy a legendy, které vhodně dokreslují to, co se autor snaží sdělit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *