Recenze

Iva Nováková: Poznej s námi Česko

Máte doma malého školáka, anebo třeba starší prarodiče? Pracovní sešit Poznej s námi Česko je vhodný pro každého, kdo chce se svými blízkými smysluplně a zábavně strávit nějaký čas.
Čeká na vás 60 stran plných rébusů, hádanek, křížovek, spojovaček a omalovánek. To všechno s tématikou České republiky. Dozvíte se tak základní informace historii, tradicích, geografii, politice a přírodě naší země.

česko

Celým sešitem vás provede žák Jirka Čech, který vám dá příležitost vyřešit úkoly zodpovídající otázky, jaké jsou státní symboly, jak zní česká hymna, co byla Sametová revoluce, atp. Současně se čtenáři dostane i např. tipů na výlety, ať už na hrady, zámky, tvrze, anebo po přehradách, lesích a hájích.

Velkou výhodou pracovního sešitu je i to, že nabyté znalosti můžete procvičovat pomocí kognitivních funkcí – úlohy se zaměřují na pozornost, paměť, fantazii, učení, atp. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že některé dvoustrany jsem použila pro seniory na kognitivní trénink v Alzheimer Centru, a setkaly se s velkým úspěchem. Stránky nejsou zbytečně zahlcené textem a ilustracemi, úprava je přehledná, a přesto padne to nejdůležitější ze základních informací.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *