Recenze

Tesař, příběh pro úspěch(ané)

Kniha Tesař představuje možnost, jak dosáhnout úspěchu, najít vnitřní klid a přináší příběh jednoho přátelství, osobního rozvoje i rozvoje jedné firmy.

tesař

Příběh, který knihou provází, vypráví o setkání dvou mužů – Michaela a Tesaře, jejichž osudy se jednoho dne dílem náhod (nebo snad osudu?) protnou. Michael pak postupně zjišťuje, že mu Tesař nejen  zachránil život, ale postupně jej také provádí svým pozitivním a neotřelým přístupem k životu, k práci i k managementu.

Díky tomuto přístupu a filozofii, kterou Tesař Michaelovi svými slovy, ale hlavně činy předává, se Michael  fyzicky uzdraví. V psychické a duchovní rovině se lépe zorientuje v tom, co chce a co je smyslem jeho života a přijde také na to, jak tohoto svého cíle co nejlépe dosáhnout. V závěru tedy nejen že Tesař Michaelovi velmi pomohl v osobní rovině, ale také v rovině pracovní. Umožnil Michaelovi objevit svou vlastní cestu k úspěšnému podnikání a tento svůj objev aplikovat na rodinnou firmu.

Kniha přináší spoustu podnětů k zamyšlení, které mohou čtenáři pomoci nejen v náročném pracovním či osobním období, ale také ve chvíli, kdy hledá a sbírá motivaci pro své další snažení v současnosti nebo hledá odvahu ke změně. Tesař může být užitečný jednotlivcům při hledání své vlastní cesty. Také také lídrům v tom, aby byli lepšími vedoucími svým podřízeným nebo podnikatelům v tom, aby byli lepšími zaměstnavateli pro své zaměstnance a zároveň lepšími poskytovateli služeb pro své zákazníky.

Kromě filozofie a jisté dávky pozitivně – motivačního přístupu může být kniha příjemným zastavením a do jisté míry i „pohlazením po duši“. A pokud by náhodou někdo zrovna nepotřeboval onu „seberozvojovou“ část knihy, může si alespoň užít poutavý a čtivý příběh setkání dvou umělců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *